Заместител на женшен - Rhodiola rosea

Епидемиите и лошата екология намаляват имунитета - основната защита на човешкото тяло срещу вредни фактори. Адаптогените идват на помощ, връщайки младостта и енергията. В природата има повече от 50 растителни вида със сходни свойства, но сред тях Rhodiola rosea или златен корен заема специално място.

Рецептите за използването му бяха внимателно скрити от императорите и в крайна сметка бяха загубени. През шейсетте години на миналия век бяха възобновени проучванията за състава и свойствата на родиолата. Оказа се, че е по-силен от женшен по отношение на ноотропни, антиоксидантни и анти-тревожни ефекти. Има смисъл да научите повече за това растение и неговата употреба.

Подобряване на производителността и издръжливостта

„След като приемете Rhodiola, веднага усещате прилив на енергия! Резервът от сили е достатъчен за целия работен ден ”- това е единодушно обобщение на пациенти, лекувани от хронична умора и умора. Растителните компоненти ускоряват метаболизма, но за разлика от синтетичните стимуланти, те не предизвикват пристрастяване.

Възстановяване на нервната тъкан

Противно на вярването, че нервните клетки не се регенерират, Rhodiola лекува увредени нервни окончания, особено в мозъчната тъкан. Това свойство предотвратява психическо изтощение, запазва добра памет до дълбока старост.

Анти-тревожно действие

За разлика от други аналози на женшен, родиола, заедно с тонизиращ ефект, облекчава нервното напрежение, помага за справяне с безпокойството, което се използва в психиатрията.

Ефект върху женското тяло

Златният корен е божи дар за антиейдж терапия за жени. Неговият регулиращ ефект върху кортизола, наречен „хормон на стареенето“, възстановява сексуалността на жената, красотата на косата и кожата.

Ползи за мъже

Антиоксидантните компоненти на Rhodiola защитават и почистват кръвоносните съдове от холестеролни плаки, водещи до инфаркт и инсулт. Пълното кръвообращение подобрява храненето на гениталиите, увеличава потентността. Коренът съдържа много микроелементи цинк, който увеличава производството на основния мъжки хормон (тестостерон) и стимулира синтеза на протеини, подмладявайки мъжкото тяло.

Приложение в детска и напреднала възраст

Следващият плюс на Rhodiola е нейната наличност за всички възрастови групи. По време на грипни епидемии в детските градини в Новосибирск на деца над 5 години са давани хапчета с родиола. В резултат на това честотата е намаляла с 80%.

В зряла възраст приемането на растението запазва бистър ум, добра памет, енергия.

Невъзможно е да не споменем използването на Rhodiola за рак, след химиотерапия и лъчение. Това е единствената група женшен, която инхибира растежа на метастази.

Приложение и противопоказания

Златният корен се използва под формата на запарка и тинктура, отвара и капсули. Формата на приложение диктува дозата.

Противопоказания: хипертония, някои нервни разстройства, сърдечни заболявания.

Rhodiola rosea е щедър дар от природата на човека за поддържане на здраве и дълъг живот.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.