Ягода

Подрязване на ягоди през есента: споделяне на тънкостите на технологиите

Ягодите се считат за капризна култура - добивът им е право пропорционален на количеството време, отделено му и качеството на грижите. Без подходящи грижи производителността на храстите и имунитетът им към болести намаляват. Опитните градинари знаят, че резитбата на ягоди през есента е важна част от поддръжката на растенията.

Ягодови сортове и хибриди - от популярни до екзотични

Всеки иска да има голямо, сладко зрънце в дачата, така че да узрява непрекъснато от май до началото на октомври. Такива сортове и хибриди съществуват.

Как да отглеждаме ягоди в оранжерия: избор на сортове, отглеждане в саксии и на стелажи, топли лехи с ягоди
ягоди в оранжерията

Кой не обича вкусните и сочни ягоди? Съдържа много полезни вещества, които имат благоприятен ефект върху здравето и настроението. Казват, че жените са по-щастливи, а мъжете са по-добри, когато ягодите са включени в диетата им. Лекарите съветват да се ядат толкова килограми плодове годишно, колкото самия човек тежи. Как да не опитате да отглеждате ягоди сами в оранжерия? Въпросът е риторичен - можете и трябва да опитате!

Почва за ягоди и ягоди: как да направите правилната подготовка

Всяка ягодова култура изисква старателна и внимателна подготовка преди засаждането. А за ягодите трябва да се обърне внимание не само на избора на място и семенен материал, но и на правилната подготовка на почвения субстрат, за който има изисквания.

Трансплантация на ягоди: защо, кога и как. Подготовка на ново място за трансплантация

Засаждане, пресаждане, засаждане - представките на глагола са различни, но същността е една и съща. И се състои в създаването на ново легло с ягоди по различни начини. Редовното обновяване на ягодовите насаждения допринася за добива им.