Как да се отървем от вредители по разсад, така че те да не унищожават растенията

Силни и здрави разсад щедра гаранция за реколта. Растенията обаче често са застрашени от вредни насекоми. Ще ви покажем как да се отървете от вредители.

Бяла муха

Това е малко насекомо с жълтеникаво бял или бял цвят. Прилича на много малък молец. Бяла мухапръчки листа и стволове, унищожавайки ги.

Можете да се отървете от белокрилка с инфузия на чесън. За да го направите, смилайте 2 скилидки чесън, за да отделят сок. След това прехвърлете получената маса в стъклен буркан или друг контейнер. След това напълнете съда с 1 литър вода и покрийте с капак.

Оставете течността да престои 5 дни. Преди да пръскате разсад, трябва да разредите 1 чаена лъжичка от тази инфузия в 1 литър вода. След това напръскайте растенията. Тази смес ще убие белокрилката, ще освободи разсад и ще отблъсне други вредители.

Листни въшки

Много често разваля и унищожава културните растения. Има много видове тези насекоми. Те източват растения, привличат към тях други вредители и разпространяват опасни вируси.

Можете сами да предотвратите въздействието на листни въшки, като съберете вредителите с ръце и след това поръсите градинската реколта с разтвор на сапун за пране.

За да го приготвите, ще ви трябват 25-30 g обикновен сапун на 1 литър вода. Ако има много листни въшки, третирайте растенията с инсектициди. Използвайте Inta-Vir,РешетеKinmixFitoverm и други средства, които ще унищожат всички вредни насекоми.

Трипс

Ако по листата се появят сребристи или бели петна, това е знак, че по тях са започнали трипси. повече вредители. За да се справите с тях ще помогнат инсектициди катоFitovermВермитикАкарин и други.

Важно е да се има предвид, че за да се отървете напълно от трипса, ще са необходими поне три пръскания. Интервалът между процедурите трябва да бъде 7-10 дни.

Паяк

Доста трудно е да се открие този вредител, тъй като е с много малки размери. В тази връзка няма да ги забележите, докато не започнат да унищожават растението.

Кърлежите се установяват на групи и изсмукват сока от разсада. Листата, отслабнали от кърлеж, първо се покриват с бели петна, а след това придобиват бледа сянка, изсъхват и отмират. Голяма група кърлежи може за няколко дни напълно да унищожи всички растения.

Можете да защитите своите разсад, като използвате следните инсектициди:ФуфанонKinmix, Искра М,АктеликFitoverm... Паякообразните акари ще умрат, а разсадът ще бъде защитен не само от кърлежи, но и от други вредители.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.