Характеристики на нарцис, снимки и снимки на цвете

Нарцисът принадлежи към семейство амарилисови и е еднодолно растение. Особеностите на нарциса включват наличието на луковица и лентовидни листа с различна ширина. Стъблата са покрити с филмова обвивка и нямат листа. Цветята са разположени в краищата на стъблото.


Може да има няколко или едно цвете. Околоцветникът с форма на венчелистче е подобен на тръбна фуния, превръщаща се в изправен крайник. Преди това нарцисът е бил използван в парфюмерията, тъй като има опияняваща сладка миризма... Цветът на нарциса, снимките на който са поставени в нашата галерия, е добре разпространен в Европа. Най-често се отглежда в средиземноморските страни. Някои сортове нарцис се отглеждат в Япония, Азия и Китай.

Видове нарциси

Това се брои около 60 разновидности на диво растящ нарцис... Снимки на нарцисиста и неговите снимки дават представа за всеки от тях. И благодарение на размножаването на много сортове и хибриди в света има около 35 хиляди вида от това цвете. Най-често срещаните и търсени са:

 • Малко коронован. Този вид много прилича на дивите естествени сортове. Цветята от този сорт са много малки.
 • Едрокоронен. Този вид се характеризира със специалните размери на цветето и прицветника. Третата част на околоцветника е заета от къси корони. Цветът на този нарцис може да варира. Снимка:
 • Тръбни. Този сорт има големи, единични цветя с камбановидна корона с дълга тръба. Цветовете са бели и жълти, рядко двуцветни.
 • Триандрус. Този сорт е многоцветен сорт, който е отгледан с помощта на тристепенния нарцис. Цветът е бял и жълт.
 • Тери. Този сорт има няколко разновидности. Цветята могат да бъдат с двоен околоцветник или с двойна корона или тръба, могат да бъдат и с допълнителни дялове околоцветник. Този сорт има няколко цветя на един дръжка.
 • Jonquillium. Стъблата са покрити с малки цветя, които имат силна миризма. Отнася се до декоративните видове нарциси.
 • Цикламен. Характерна особеност на този вид са единични увиснали цветя. Те имат огънати лопатки околоцветник и са оборудвани с тясна тръба за дължината си.
 • Многоцветни. Този сорт се различава по това, че може да има повече от 8 цветя.

Кацане

Енарцис цъфтиНарцисите са многогодишни растения. Те понасят добре сянката, но много обичам светлината... Тези цветя са непретенциозни и не отнемат много време и усилия за засаждане. Цветята растат добре в нормална градинска почва при умерена влажност. Най-подходящото място за засаждане са глинести почви със средна сянка. Месец преди засаждането в почвата трябва да се добавят пясък, торф и торове.

Най-доброто време за засаждане е края на септември. Това позволява на луковиците да пуснат корени преди първата слана. Ако това е луковица от отгледани нарциси, тогава трябва да изкопаете луковиците, да отделите децата от тях и да засадите веднага. Също така, растението може да се отглежда и у дома в саксия... Преди засаждане е необходимо луковицата да се третира с дезинфекционен разтвор. Към саксията се добавя питателна и лека почва. Най-добрата температура за растеж на цветя е 20 градуса.Нарцисът не се нуждае от трансплантация в продължение на няколко години; препоръчително е да го отглеждате на едно място в продължение на 6 сезона.

Районът, където нарцисите ще кацнат за първи път, трябва да бъде изкопан през юни 30-35 см. В същото време към почвата се добавя хумус, а 15-20 преди засаждането на луковиците почвата се наторява със суперфосфат и калиева сол.

Луковици на нарциси засадени 12-15 см дълбоко... Тази дълбочина осигурява равномерна влага и предпазва крушката от прегряване и замръзване.

Луковиците се изкопават 2 месеца след края на цъфтежа. Когато храстът започне да гние, листата ще падат и върховете им ще пожълтеят. Този период обикновено пада през юли. Ако луковиците не бъдат изкопани навреме, тогава листата ще загинат и ще бъде трудно да се определи точното им местоположение, което е изпълнено с увреждане на самите крушки. Луковиците трябва да бъдат изсушени и проветрени, след което децата могат лесно да бъдат разделени. Картина

Грижа

Грациозно цвете нарцисВ личните грижи цветето изисква специално внимание. За един сезон растението се нуждае оплоди три пъти... След появата на първите издънки, трябва да направите първата подхранване, през периода на пъпка - втората подхранка. Третата превръзка ще съответства на етапа на цъфтеж. След цъфтежа нарцисът вече не се нуждае от хранене.

Луковиците за размножаване и зимуване трябва да бъдат само качествени и здрави. Те трябва да е голяма и твърда... Люспите им са жълти или бели. Ако те се лющят, това може да означава наличието на различни гъбични заболявания.

Нарцисът цъфти за дълъг период от април до юни. В райони, които се характеризират с тежка зима, цветята трябва да бъдат покрити преди настъпването на слана.

Нарцисите, както и другите растителни видове, могат да бъдат изложени различни болести и нападения от вредители... Растението може да бъде подложено на заболявания като:

 • фузариум;
 • склероциално гниене;
 • нематода луковична, стъбло и корен.

Растението може да бъде атакувано от луковични и нарцисни мухи, както и трипс.

Красиви нарциси
Начини за отглеждане на нарцисиЗасаждане и грижи за нарцисиГрадинско цвете нарцисБолести на нарцисиститеНарцисово цветеЖълто цвете нарцисКога да засаждате нарцисиПокълване нарцисВъншен вид на нарцисКак да отглеждаме нарцисиЗасаждане и грижи за нарцисиСорт нарцисиОписание на растението нарцисКакви цветове са нарциситеГрижа за нарцисиКогато нарцисите цъфтятОтглеждане на нарцисиСортове и видове нарциси

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.