Сортове хризантеми, разнообразие от цветя и техни снимки

Хризантемите винаги са радвали производителите на цветя по целия свят с красивия си външен вид. И го правеха до самата слана. Има много видове от голямо разнообразие от нюанси и форми. Просто няма конкретно разпределение по тип. Във всяка страна цветята се класифицират по различен начин, така че местните жители да са по-удобни. В някои страни може да има 10 вида хризантеми, а в други 15 или повече.


Произходът на цветето

По целия свят хризантемите са се разпръснали от Далечния изток и хората са знаели за тях от древни времена. Жителите на Китай първи отглеждат хризантеми и ги подбират в саксии. Смята се, че първите домашни цветя от този вид са били паякообразни хризантеми, които са били използвани в кулинарията и медицината, а по-късно и за проектиране на сайтове. За хората в Китай това цвете все още е магически символ, добра подправка и любимо стайно растение.

Сортове хризантема: снимка

Има много източници на информация, където можете да се запознаете с определен вид хризантема, снимки и мнения на цветарите. Но те са няколко от основните им видове:

  1. Цвете на хризантемаГазела. Цветята от този сорт са с голям диаметър и бели. Средният размер е около 14 сантиметра и има махрова повърхност. Светлозелени листа, които са малко на брой по стъблото. Цъфтежът започва в средата на последния летен месец. Този сорт изглежда богат и сложен. Комбинираме добре в букети с други видове цветя.
  2. Валентина Терешкова. Хризантемите от този вид могат спокойно да се нарекат примитивни с обичайния им розов оттенък. В горната част цветето има по-светъл цвят, отколкото отдолу към стъблото.
  3. Алек Бедсер. Цветовете от този сорт наистина се издигат над много сортове. Те растат до седемдесет сантиметра на дължина. Съцветията на тези хризантеми са с големи размери и с форма на полукълбо. Диаметърът достига четиринадесет сантиметра, цветовата палитра е разнообразна.

Грижа за вътрешна хризантема у дома:https://flowers.desigusxpro.com/sadovye-cvety/hrizantemy/uhod-za-komnatnoy-hrizantemoy.html

Многогодишни и едногодишни растения

Многогодишните хризантеми се отличават с това, че може да цъфти повече от три годинибез да се изисква силна грижа или подмладяване. Такива сортове обикновено се засаждат в паркове, зони за отдих, те се използват за украса на парцели на къщи. На снимката жълти хризантемикоито ще украсят всяка градина или парк.

В ландшафтния дизайн се използват сортове цветя, както едногодишни, така и многогодишни... От само себе си се разбира, че последните са по-малко караница, но има видове едногодишни хризантеми, които превъзхождат подобни красоти по многогодишни сортове.

  1. Разнообразие от сортове хризантемиТрицветна. Цветята от този вид са с размер 6-8 см. Този сорт има дебели листа и стъбло до 60 см. Цветята изглеждат прекрасно в букети, големи и ярки. Сортът има такова име поради факта, че цветето наистина се състои от три нюанса. Има няколко подвида на тази хризантема, които са обединени от едно време на цъфтеж.
  2. Поле. Тези цветя имат дълги стъбла от 60 сантиметра. Външно те много приличат на маргаритките, но могат да бъдат с различни цветове (жълто, бяло, розово). Размерът на цветята достига пет сантиметра. Листата по стъблото са плътни и изглеждат масивни. Те могат да бъдат идеални както за дизайн, така и за използване в букети.
  3. Увенчан.Понякога този вид се нарича корона хризантема. Въпреки че имената се различават, същността остава същата - красиви цветя, които ще украсят всеки сайт. Цветята от този сорт могат да бъдат бели и жълти. Добре се съчетава в букети и ще служи като прекрасна декорация на лични парцели.
  4. Сферична. Много оригинален сорт, който има ярки, богати нюанси на цветя и е лесен за грижи. Ако планирате как ще изглежда сайтът, защо не използвате няколко вида от тези хризантеми. Също така е удобно грижите за различните цветове да са еднакви и благодарение на формата на цветята и богатата палитра от цветове можете да получите много неочакван резултат.

Градинска многогодишна храстова хризантема, как да расте и да се грижи:https://flowers.desigusxpro.com/sadovye-cvety/hrizantemy/kustovaya-hrizantema-sadovaya-mnogoletnyaya-posadka-i-uhod-foto.html

Грижа за хризантема

Как да отглеждаме хризантема правилноКогато се грижите за хризантеми, по-голямата част от вниманието трябва да бъде насочено към процеса на формиране на храста. За тази цел постоянно подрязването се извършва и скубане. Първото прищипване се извършва в момент, когато основната издънка нараства до десет сантиметра. Горната част на летораста се отстранява. След това трябва да изчакате, докато страничните издънки достигнат същия размер и след това да ги прищипите. След тези процедури растението не се пипа до цъфтежа.

Не трябва да забравяме и за редовното поливане. Растението е силно зависимо от количеството влага в почвата. Не понася добре сушата и съществува риск от изхвърляне на всички пъпки, дори ако сушата е краткотрайна.

Много е важно да се прилагат торове органични и минерални... За хранене се използват вещества, съдържащи калий и магнезий, но по време на растежа на зеленината растението се нуждае от повече торове, съдържащи азот. По време на копаенето в земята се вкарват много органични вещества.

По време на цъфтежа на хризантемите си струва да запомните да премахнете изсъхнали или стари пъпки. Това позволява времето за цъфтеж да бъде удължено до четири седмици.

Когато ги отглеждате в градината, трябва да обръщате голямо внимание на вредителите и така цветята ви винаги да ви радват, да се борите с паразитите навреме.

Как да отглеждаме хризантеми от семена, правилно засаждане и грижи:https://flowers.desigusxpro.com/sadovye-cvety/hrizantemy/kak-vyraschivat-hrizantemy-iz-semyan-pravilnaya-posadka-i-uhod.html

Размножаване на хризантеми

Хризантемите се размножават по няколко начина. Най-простият и ефективен начин е разделяне на храсттъй като зрелите храсти трябва да се разделят на всеки две години. Друг начин са резниците. Също така не е трудно. Те се вкореняват много лесно и се вкореняват бързо. Е, последният начин са семената. Най-лесният начин е да ги закупите в специализиран магазин, където те винаги ще кажат на начинаещ градинар как да ги засажда правилно.

Видове и сортове хризантеми
Сортове хризантемиЦвете на хризантема и нейните видовеЖълта хризантемаСортове и сортове хризантемаОписание на хризантемитеПоливане на хризантемиСортове хризантемиХризантеми и нейните видовеБукет от красиви хризантемиКак цъфти зризантематаХризантемите се предлагат във всички нюанси на розово, червено, оранжево, жълто и бялоЧервени хризантемиЦъфтеж на хризантемаКак да отглеждаме хризантеми у домаНюанси на хрихсантемаСортове хризантемиХризантемите се предлагат във всички нюанси на розово, червено, оранжево, жълто и бяло

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.