Сладък пипер Мечо Пух: методи на отглеждане, рецензии, снимки

Мечо Пух е сорт сладък пипер. Отзивите характеризират пипера като компактно, закърняло и непретенциозно растение, но за да получите обилна реколта, трябва да знаете някои от тайните на засаждането и отглеждането му. Първо трябва да определите вида пипер. Има няколко такива.


За оранжерийно отглеждане са подходящи само следните сортове:

 1. Оранжево чудо.
 2. Виктория.
 3. Мечо Пух.
 4. Нежност.
 5. Нощ.
 6. Слон.
 7. Отело.
 8. Здраве.

Те се отглеждат за отглеждане в изкуствени условия.

Как да изберем семена?

Когато избирате семена, трябва внимателно да прочетете условията на отглеждане. Те са посочени на етикета.

Обърнете специално внимание на следните показатели:

 • температура на узряване;
 • време на узряване;
 • правила за кацане.

Необходимо е да се обърне внимание на местоположението на производителя. Чужди материали в местни условия може да не дадат очаквания резултат.

Сортът се избира, като се вземе предвид по-нататъшното използване на плодовете. Едроплодните сортове са предназначени за прясна употреба. Те узряват бързо. Дребноплодните растения са подходящи за консервиране.

Как да получите разсад?

Разсад за сладки чушкиПодготовката за отглеждане на чушки започва през март. Подготвят се малки контейнери с плодородна почва. Можете да вземете навлажнен компост... Разстоянието между семената е 2 сантиметра. Семената трябва леко да се поръсят със сух компост, кутиите да се покрият със стъкло. Навлажнявайте почвата редовно. Разсадът ще се появи след 3 седмици.

След това кълновете се трансплантират в отделни контейнери, като температурата в оранжерията не трябва да бъде по-ниска от 18 градуса. Разсадът трябва да се храни и напоява.

Ако растението е достигнало 15 см, тогава върхът се отрязва, за да се получи голям брой странични издънки. Това ще позволи обилна реколта.

Как да засаждаме разсад на открито?

Необходимо е да се засадят разсад в земята през юни, в облачен ден или вечер... Периодът на засаждане продължава от май до средата на юни. Ако пиперът расте в оранжерията, това може да стане още през април.

Преди сеитбата в земята семената се дезинфекцират в 1% разтвор на калиев перманганат за 30 минути. След това се измиват с вода, третират се със стимуланти на растежа. Те също се третират задължително с противогъбични лекарства, за да предпазят бъдещите разсад от гъбични атаки.

Между дупките трябва да има разстояние до 60 см, между хребетите 60 см. След засаждането разсадът се покрива с филм. Това ще ускори началото на растежа. През първите седмици растението ще изглежда малко изсъхнало. Но това не е необходимо, за да се страхувате. Той самостоятелно ще приеме необходимата форма.

Отличен избор на място за кацане ще бъде градината, върху която преди това са растяли боб, грах, зеле и моркови. Растението не е приятелско с домати, патладжани, картофи. Следователно местата, където се отглеждат тези зеленчуци, не трябва да се използват за чушки.

Плодовете узряват много приятелски. Напълно можете да съберете реколта за 2-3 реколти... Освен това растенията се отстраняват.

Болест на пипер Мечо Пух

Хибриди и сортове сладки чушки.Пиперът е податлив на много заболявания. Разсадът може да умре, няма да се налага да очаквате обилна реколта.

Най-често срещаните болести по растенията са:

Гъбично заболяване (черен крак). Коренът на растението е напълно унищожен. Необходима е навременна дезинфекция или пълна смяна на почвата.

Бактериална инфекция на листа и стъбла... Третиране - подмяна на почвата и пръскане със специални агенти.

Късната болест води до гниене на плодовете и листата. Това се вижда ясно на снимката. Растенията се напръскват с течност от Бордо.

Фитофтора засяга доматите. Затова не се препоръчва да се засаждат чушки до тях.

Развитието на болестта винаги се насърчава от високи или ниски температури, както и от недостатъчна влажност.

Опрашване на цветя от черен пипер Мечо Пух

Цветята на пипера са двуполови. Те могат да се опрашват сами. Но ако насекомите влязат в оранжерията, може да се получи кръстосано опрашване. Ето защо не трябва да отглеждате сладки и люти чушки на един и същи сайт.

Ако поленът на лютия пипер попадне върху сладкия плодник, тогава вкусът на последния няма да се промени към по-добро. Ще бъде малко горчиво.

Събиране на семена от пипер

Как да защитим разсадСпоред градинарите пиперът Мечо Пух е истинско градинско чудо. Но получаването на семена е много отговорен бизнес. Резултатът от по-нататъшното отглеждане ще зависи от това. Трябва да вземете няколко големи плода, които се намират отдолу на 3-то ниво. Поставете в торба, докато чушките изсъхнат напълно. Нарежете сушените плодове, съберете семената в хартиена торбичка и оставете настрана до пролетта. Семената могат да останат жизнеспособни в продължение на три години, понякога и по-дълго.

Ако сте изправени пред решение на проблема с избора на сорт пипер, тогава Мечо Пух е правилният избор. Експертите казват, че този сорт е много високодобивен. Повече от два килограма плодове могат да бъдат отстранени от квадратен метър.

Сортът Мечо Пух ви позволява да получите обилна реколта дори в прохладен климат в Урал. Отглежда се в стъклена или филмова оранжерия дори в Сибир. Зеленчукът произвежда плодове с високо качество, с приятен вкус.

Сладка чушка Мечо Пух
Грижа за разсад от пипер на Мечо ПухХарактеристики на сорта пипер Мечо ПухМечо Пух пиперКак да отглеждаме чушкиСорт пипер Мечо ПухКак растат сладките чушкиСорт сладък пипер Мечо ПухМечо Пух в леглатаСорт пипер на звънецОтглеждане на сладък пиперКак да поливаме сладки чушкиЗасаждане и грижи за сладки чушки

Отзиви

Семената от черен пипер Мечо Пух много ми харесаха, защото се показаха от добрата страна. Бях много впечатлен от високия им покълващ капацитет. Не са изхвърлени повече от 20% от разсад. Обикновено имаше повече. Тя остави само най-здравите разсад. Отхвърлих наклонени или съмнителни.

Оксана Черных

Растението е компактно, всичките му плодове са разположени близо до стъблото. Но височината беше около 60 сантиметра, въпреки че е посочена на опаковката - не повече от 30 см. Разсадът се вкоренява перфектно.

Зайцева Марина

В края на юли е взета първата реколта, както е посочено от производителя. Много ме зарадва. Плодовете са големи и месести, много ароматни. Последните чушки бяха събрани в края на октомври, въпреки че оранжерията не беше отоплявана.

Олга тъкач

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.