Краставици свекърва и зет: как да растат, грижи, рецензии и характеристики

Как да отглеждаме краставициТези две разновидности зеленчуци са сходни помежду си. Разликите са само в теглото (за първите 120 грама, за вторите 100) и размера (13 срещу 11). В противен случай те имат подобни характеристики: те са на бучки, кафеникави, няма горчив вкус, плододават перфектно през целия сезон и могат да растат както в оранжерия, така и на открито.


Главна информация

Зет краставица

Отгледан в град Москва, във фирма Gavrish. Най-добре е да се сее и култивира в региона на Централна, Северна Кавказ, Средна Волга... Подходящ както за отглеждане на земята, така и в парникови условия. Периодът им на плододаване е 43–48 дни.

Той има неограничен период на растеж на стъблото си, което е добре за оранжерии, в които могат да растат до 50 гроздове плодови плодове. Тип цъфтеж - женски, средно големи листа. Кожата е не само нежна, но и има леки ивици. Мек вкус, без горчивина.

Хибридът се възстановява добре след болести, понася ги добре. Устойчив на кореново гниене... Ако реколтата не бъде събрана навреме, тогава плодовете придобиват бъчвовиден вид. Ако са необходими заготовки, струва си да се събират на етапа на корнишони или по-долу - на етапа на кисели краставички. Универсален сорт.

Зет и свекърва
Краставиците са много здравословни, нискокалорични зеленчуциКиселите краставички са вкусниКраставица Свекърва е идеалното решение за прибиране на реколтата през зимата.Сорт краставици Zyatek се отличава с големи, равномерни плодове.

Семена трябва да се засяват към края на април, и се прехвърлят на земята, след като разсадът порасне, през май - юни, по време на появата на листата.

Предимствата включват:

 • Краставиците също са много различни, всичко зависи от избрания сорт.Страхотен вкус;
 • висока производителност;
 • устойчивост на болести.

Недостатъци:

 • висока цена на семената.

Любителски отзиви:

Опитвам се да отглеждам този вид краставица с помощта на мрежа. След като поникнат, ги привързвам към решетката и им давам правилната посока да растат. Забивам големи пръчки в земята, завързвам въже до края им и прикрепям мрежа към въжетата. За мен е удоволствие и радост да се грижим за „зетя“: плодовете, които дава, са видими за всички, поливането не предизвиква притеснения. Не съм образувал растения, нито сортови, нито хибридни, така че когато лежат, те не получават достатъчно топлина и светлина. При вертикалния метод растенията се проветряват много добре и няма проблеми с техните заболявания. Опитайте сами, започнете да експериментирате.

Наталия Сиверина

Краставица свекърва

Има не само женствен вид на цъфтеж, но също така е доста ранозреещ сорт... Времето за плододаване след изгрев слънце е 48 дни. Може да се отглежда както в земята, така и в оранжерии.

Подреждането на разсад от краставици е по-близо до края на март или началото на април. Трябва да се трансплантира в земята или оранжерията в началото на юни, като по това време трябва да има 4 листа.

Крайният размер на плодовете е 13 сантиметра. Има около 4 яйчника на лист и по кожата има шипове и туберкули. Този сорт краставици е устойчив на болести и студ, а също така може да се яде веднага след скубенето. Има деликатен, прекрасен вкус без горчивина.

Отзиви на градинари:

Краставиците, свекърва, са доста непретенциозни. Те дават плодове по-добре, когато ги завържете, тоест давате добра насока за растеж. Поливам го умерено, защото когато го излеете, те се извиват, а когато не го добавите, пожълтяват. И най-добре е да поливате основата, а не листата.

briant78

Отглеждащи функции

Семена и плодове на краставици Свекърва и ЗятекНа едно стъбло растат около 500 плода. Поради това подстригването изисква специални умения и техники. Също, поради толкова голям брой плодове е необходимо повишено хранене... Ако няма достатъчно хранене или при хранене, както при обикновените краставици, този вид краставица ще се почувства зле. Стъблата ще изсъхнат, преди да могат да дадат плод.

 1. Необходимо е краставицата да се засажда по-разтоварена. За 1 квадратен метър е по-добре да засадите 3 или дори 2 растения.
 2. Преди плододаването свекървата и зетьовете на краставицата ще имат мощни стъбла.
 3. В препоръките в ревютата на градинарите е записано, че за по-добри резултати краставиците трябва да бъдат засадени с разсад.
 4. Преди началото на цъфтежа директно е по-добре да се покрият посевите от ветрове и студено време.

Разсад

Цъфтежът и крайното качество на плодовете на краставицата зависи от първоначалното качество на използваните семена. Няма разлика между засаждането на открито или на закрито - начинът, по който се отглеждат, е един и същ. Времето за кога да се засажда ще варира в зависимост от региона и метода на отглеждане. Едно от основните правила за засаждане е краставиците да имат три или четири листа. Постигането на този брой листа може да се постигне след четири седмици отглеждане.

Правила за грижи

През цялото време зеленчуците растат, трябва да обърнете внимание на грижата за тях. За отлични, крайни резултати под формата на голям брой вкусни, нежни, сочни, без примес на горчивина, плодове от яйчници, ще е необходимо повишено внимание. Включва:

 • използването на торове (минерални торове - 30 грама. Това количество се използва на квадратен метър);
 • използване на топла вода за поливане (в самото начало на растежа на цветята, няколко пъти на всеки три дни);
 • мулчиране и разрохкване на почвата (всяка седмица).

Оформяне на краставици

За добра реколта краставиците от свекърва и зет често се използват от градинарите. Те също съветват да се обърне внимание на образуването на храсти... Туфираните краставици се отглеждат в едно стъбло. Растенията се отстраняват в долните възли. След като реколтата узрее и бъде събрана, струва си да нанесете тора отново.

Прибиране на реколтата

С правилната употреба на торове, с правилно поливане, засаждане, разрохкване на почвата и така нататък, краставиците на свекърва и зет са в състояние да зарадват с много вкусна, голяма реколта, която ще зарадва всички.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

16 коментара

  Вид:

  Възходящ
  1. АватарАндрей

   Харесвам Свекърва и Зяток, няколко яйчника от една пазва, като куп, пъпчиви, добри в салати и осоляване. Вкусно, сладко, хрупкаво!

  Зареди още

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.