Краставици

5 начина за защита на краставиците от болести и вредители
Всеки градинар мечтае да получи висококачествен и висок добив на краставици от техния парцел, така че всички притеснения да не са напразни. Но растенията могат да бъдат повлияни от насекоми или болести. Има 5 доказани начина за защита на краставиците, които са не само ефективни, но и рентабилни. Прочетете още
4 причини да отглеждате разсад от краставици в дървени стърготини
Повечето градинари отглеждат разсад от краставици по традиционния начин - в земята, но засаждането в дървени стърготини също дава отлични резултати. Растенията, отглеждани по този начин, са по-здрави. Те лесно се вкореняват в лехите и се радват на реколтата. Прочетете още
Краставици Кураж F1: описание и характеристики, особености на отглеждане, рецензии на градинари

Краставица Kurazh F1 е един от най-популярните сред градинарите на ранно узряващи партенокарпични хибриди от краставици с пакетно разположение на яйчниците, създадени от руски животновъди специално за нашите условия.

Защо листата на краставицата пожълтяват и какво да направя с това: линейка за бъдещата реколта!
пожълтяване на листата от краставици

Много млади летни жители често не знаят причините, поради които краставичните листа изведнъж започват да пожълтяват. Междувременно причините за това могат да бъдат много - от нарушаване на земеделските технологии и условията на отглеждане до сериозни заболявания. Преди да предприемете някакви мерки, трябва по-точно да разберете причините, за да не навредите още повече на младите насаждения.

Краставиците растат на една кука или като бутилка: защо и какво да направим с това?
възлести краставици

Често летните жители са изправени пред ситуация, при която краставиците растат в неправилна форма: сводести, закачени, подути. Оказва се, че за да се съберат дори плодове, не е достатъчно да се засадят правилно разсад. Правилно създадените условия за растението и подходящите грижи помагат да се премахне такова явление. И за това трябва да знаете какви са причините, поради които краставиците растат в плетене на една кука или друга неправилна форма.