Защо калата се нарича цвете на смъртта

Флористите, които отглеждат цветя у дома, добре познават това растение, което принадлежи към групата на ароидите. Понякога можете да чуете името на цветето - кала. Така се нарича кала сред хората.

Има много всякакви спекулации за това домашно растение. Той се смята за предвестник на смъртта. Факт е, че тези цветя много често се носят на гробището и се поставят на гроба.


Наистина ли може домашните кали, грижата за които у дома е много проста, да се нарекат цвете на скръбта? Погледнете снимката на тези цветя, няма да намерите нищо ужасно или вълшебно. Да, появата на бяло цвете е необичайна, някои дори намират мистични черти в него.

Домашните кали, отглеждането на които не изисква специални грижи и условия, не са по вкуса на всички, повечето смятат, че тези цветята привличат смъртта... Ето защо мнозина просто се страхуват да започнат да отглеждат растение в стая. Според тях не бива да е в къщата.

По принцип калата е същият "предвестник" на смъртта, както другите обикновени цветя. По-точно, това е растение, което носи просперитет на къщата, а не смърт. Каква е причината за това?

С какво са свързани калите?

Кала цвете значениеТези красиви цветя на снимката говорят за невинността и чистотата на човека. В повечето случаи снежнобял букет се представя на млади момичета. Понякога се представя на жени на балзаковска възраст.

Дълго време домашни кали, чието отглеждане не изисква специални условия и специални грижи, свързани с различни понятия... Разкошно бяло цвете, снимка на което може да се види в интернет, по външния си вид силно наподобява скъпи кралски дрехи. Изглежда, че покрива златното ядро, много подобно на пръчката. Растението като че ли подчертава значението на кралското благородство. Букети от тези цветя се дават най-често на тези, които заемат високи позиции в обществото.

Подаръците от домашни цветя подчертават значението на този човек в живота на дарителя. Ако сте дошли да отпразнувате годишнината на един много достоен човек, известен в обществото със своите положителни дела, тогава точно такъв букет може да бъде поднесен на героя на деня. Тези луксозни цветя ще подчертаят вашето уважение към този човек. Силно те често се дават на жени, тъй като те са свързани с уникална красота.

Трябва да кажа, че тези растения оказват влияние и върху благосъстоянието на хората. Те се използват като отличен антидот за ухапване от змия. Имунната система на човек се подобрява, растението успокоява нервната система, зарежда човек с допълнителна енергия.

История на цветята

Преди много време в дълбока гора живееше село, което беше напълно нападнато от силно племе. Вождът на това племе бил поразен от красотата на младото момиче. Кожата й беше копринено бяла, огромните й очи говореха за неизхабена любов.

Водачът реши, че това момиче ще стане негова съпруга. Той постави условие племето да живее, ако момичето се омъжи за него.

Нямаше нито един човек, който да иска да защити красотата. Когато дойде принудителният сватбен ден, младото момиче беше облечено в красива бяла сватбена рокля. Шествието отиде при началника.

По пътя към горката булка срещнал ритуален огън... Тя взе решение да се хвърли в горящия пламък. Щом обаче изтича към огъня, момичето замръзна на място.Превърна се в много красиво бяло цвете. Така небето защити младата дама от жестокия водач. След това благодарната красавица, превърнала се в красиво растение, се смята за символ на чистота. От снимката ни гледа луксозно растение, което се превърна в талисман за много жени, защитавайки семейство, в което царуват любовта и взаимното разбирателство.

Какво е кала лилия?

Как се нарича друго цвете калаНякои вярват, че калата може да бъде страхотен талисман, докато други говорят за вечно проклятие. Всяко растение, включително кала, няма сетивни органи. Следователно тя не е в състояние да привлече смъртта. Колкото и странно да звучи обаче, Кала усеща подхода си.

Според езотериците на земята растат растения, които съответстват на енергийния фон на местоположението им. Те реагират много бързо на най-малките промени.

Калите също принадлежат към такива растения. Когато тя израства в къщата, той се превръща в неодушевена част от семейството. Кала показва състоянието на всеки член на семейството. Всъщност това е растение може да се нарече индикатор на живо.

Хората, които са в състояние да усетят енергийните полета, могат веднага да усетят промяната в енергийното поле, гледайки това красиво растение. В някои случаи те дори са в състояние да го поправят.

Когато много пъти растението е предсказвало настъпването на непосредствена смърт, собствениците на цветето се стремят да го изхвърлят. Не е нужно да правите това. По-добре е да се опитате да разберете колко ценен е такъв талисман. В края на краищата това показва бъдещето, просто трябва да се научите да разбирате това цвете и да общувате правилно с него.

Защо калите започнаха да третират цветовете на смъртта

Това се дължи на обичая в европейските страни да се носят бели цветя на погребения, понякога кали. Тези растения са засадени на гроба на починал любим човек.

Callas не трябва да се дава на жени в напреднала възраст. Изглежда като намек за тяхното скорошно напускане от живота. Съществува и мнение, че кали приличат на восъчни фигури, те са напълно различни от естествените цветя.

Какво казват цветарите

За цветето калаСпоред тези експерти калата принадлежи към непретенциозни растения, които се справят добре в градината или в стаята на перваза на прозореца, засадени в саксия с цветя. Свойствата на това цвете включват:

 • Повишен имунитет;
 • Успокояване на нервната система;
 • Прекратяване на кавги;
 • Възстановяване на мира в семейството.
 • Не позволявайте меланхолично настроение;
 • Предпазвайте от обезсърчение.

Кала, за която е лесно да се грижите у дома, помага да се предскаже времето.

Когато калите във вазата са напълно разгънати, можете да очаквате хубав слънчев ден без валежи. Ако калата, заедно с главата, притиснат към стъблото, това означава, че ще вали, възможна е силна мъгла.

Защо калите започнаха да се считат за цветята на смъртта

Причината бяха обичаите на много европейски държави, когато трябва да дойдете на погребението с бели цветя. Най-често се внасят кали. Тези невзрачни растения цъфтят прекрасно на гроба на починалия.

Кала лилии е забранено да се дава на жени, които са достигнали напреднала възраст. Те могат да приемат това като намек за ранно заминаване, че скоро ще напуснат този смъртен свят. Смята се, че такива красиви кали много приличат на фигурите, направени от восък. Те са напълно различни от истински цветя.

Заключение

Няма нужда да вярвате на скандалното! Тези растения украсяват градини, те достоен за много епитети:

 1. Деликатен;
 2. Луксозен;
 3. Строг;
 4. Елегантен;
 5. Тържествен;
 6. Самодостатъчен.

Тези цветя, за които е лесно да се грижим и отглеждаме, се възхищават и винаги украсяват домашната градина. Те могат давайте един по един, можете да направите букет заедно с други цветя, или да създадете букет от кали от различни цветове.

Това растение никога не е било свързано със смърт. Символизира любовта и възхищението. Твърдението, че тези цветя символизират смъртта, е абсолютно безпочвено.

Кала цвете на смъртта
Какво е кала цветеКак да се грижим за калиКак да се грижим за цветя на калаБяла калаКак да създадем условия за калиКак расте цветето калаКала или калаБукет от разноцветни калиБяла калаКалиите винаги са популярниГрациозно цвете калаКалиКак да се грижим за цветя на калаЦъфтяща калаСортове на цветя CallaКак да отглеждаме цвете калаКакво може да означава цвете кала?Кала цветяКала в живопистаКала цвете значениеКак да се грижим за цветя на кала

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

2 коментара

  1. АватарРоман

   Можете ли да дадете на свекърва си ???

  2. АватарНиколай

   Кала е едно от трите имена за смърт !!! Кала, Мара, Мрет, това е всичко

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.