Какво да подарите на любител на цветя на 8 март: 10 растения в саксии

Дадено саксийно растение ще радва стопанина си много по-дълго от букет от отрязани цветя, които бързо избледняват и вдъхновяват меланхолия. Тези стайни цветя могат безопасно да се дават дори на начинаещи производители - те са лесни за грижи и са много красиви.

Орхидея

Орхидеята е едно от най-красивите и най-скъпите цветя за подарък на 8 март. Растението е подходящо както за домашна, така и за офис употреба. Обикновено се дават на млади жени. И можете да изберете всеки цвят - едноцветен, шарен, многоцветен. Цветовете на орхидеите могат да бъдат много необичайни: бяло, коралово, шам фъстък, праскова и дори черно.

Цветето обича разсеяното осветление и топлината. За правилното развитие той се нуждае от прозрачна саксия: корените на орхидеята растат само на светлина. Но тя всъщност не се нуждае от земята. Достатъчно е контейнерът да съдържа мъх, парчета кора или специален субстрат.

Циклама

Това растение е в състояние да цъфти великолепно и красиво до петнадесет години. Но цъфти само през студения сезон. Нежните розови, лилави, червеникави или бели цветя са предвестниците на идващата пролет. Цъфтящата циклама ще бъде отлична декорация за маса или бюфет. Най-добре е да не го поставяте не на прозореца, а на хладно място, тъй като обича разсеяната светлина, а пряката слънчева светлина може да му навреди. Опитайте се да осигурите на растението хладен, свеж и лек климат, не забравяйте да овлажнявате почвата - и цикламата със сигурност ще ви благодари с красиви пеперудени цветя.

Крокус

Това растение е посочено като иглика - цъфналите минзухари се считат за вестители на пролетта. Второто име на цветето е шафран. Така го наричали арабите в древни времена заради жълтата стигма. Крокус цветята могат да имат различни цветове в зависимост от вида: от жълто до оранжево, от люляк до тъмно лилаво и от бяло до кремаво. Също така цветът може да бъде или двуцветен, или петнист, което също зависи от сорта.

Минзухарите обикновено се отглеждат в цветни лехи, но има и саксийни версии на това цвете. Те растат най-добре при разсеяно осветление, на хладно място (температурата не трябва да е по-висока от + 20 ° C), с умерено поливане.

Сенполия

Хората наричат ​​това растение теменужка. Тя е непретенциозна, но доста сладка и хубава. Техните кадифени листа и нежни цветя с издълбана граница са много красиви. Теменужки практически не се срещат в офисите, така че те се считат за домашни цветя, които създават усещане за комфорт и хармония. Цветята на сенполия имат различни цветове: от бяло до тъмно лилаво.

Теменужките не обичат ярка слънчева светлина, течение и топлина. Поливайте го в корена, не пръскайте, поставете го най-добре на западния или източния перваз на прозореца. Почвата трябва да е рохкава и лека.

Зюмбюл

Зюмбюлът е едно от най-популярните цъфтящи саксийни растения. Неговите съцветия са средни по размер, могат да имат различен цвят: червен, жълт, лилав, син, розов, лилав, бял.

В зависимост от вида на цветята те могат да бъдат прости или двойни. Зюмбюлът цъфти добре през зимата и пролетните месеци, предпочита прохлада и много светлина. Поливането трябва да бъде равномерно.

Лале

Едно от първите пролетни цветя, така че много често се дава на 8 март. Често лалетата се представят в букет, но ако цветето е засадено в оригинална саксия, то ще зарадва собственика си по-дълго.В допълнение към обичайните червени и жълти нюанси, тези цветя могат да бъдат черни и зелено-розови.

Лалетата се отглеждат у дома на хладно и светло място. През пролетта ще бъде възможно да се засади цвете на уличната земя.

Азалия

Рододендроните (друго име на растението) в далечното минало са били считани за символи на тъга и самота. Но сега, на езика на цветята, азалията е тайна, скрита от любопитни очи, чувственост и уважение, изразени към дама.

Разсеяното осветление, хладните температурни условия, високата влажност са необходими условия за цъфтежа на азалиите.

роза

Розите като подарък за момиче са вид традиция. Това растение не е подходящо за офиса - изисква по-внимателна поддръжка. Домашните рози се различават значително по цвят и дори могат да бъдат люлякови.

Не позволявайте на розите да прегряват на слънце, изобилие от вода в саксията. Сухите клонки и избледнелите цветя трябва да бъдат премахнати, торовете трябва да бъдат внесени навреме.

Антуриум

Антуриумът е грандиозно растение с лъскави листа и големи цветя. Цветето е топлолюбиво, но на открито слънце може да умре.

Колкото и да е странно, той обича тесни саксии. Умерената влага, пръскане, разсеяна светлина и топлина са основните условия за нейното развитие.

Гербера

Герберите са символ на младостта, така че са подходящи за младо момиче. Обича пряката слънчева светлина, затова се препоръчва да поставите растението на прозореца.

За гербера ви трябва висока, тясна саксия, винаги с дренажен слой. И през зимата, и през лятото пръскането и влажната почва са важни за нея. При липса на светлина растението няма да цъфти.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 flowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.